Vi hade tur med vädret och många glada besökare när galleriet och butiken invigdes denna söndag. Gunbritt Fors höll öppningstalet och önskade vår gallerigäst konstnären Torbjörn Hahne välkommen att klippa det gyllene bandet. Ett stort tack till alla som hoppade in och hjälpte till med både det ena och det andra! Dagen avslutade med vacker körsång av All Star-kören i stationshuset.

Torbjörn Hahne
Född i Dalarna, utbildad vid Konstfack, Stockholm och har medverkat i ett flertal keramik, emalj- och glaskurser. Torbjörn är medlem i KKV, konstnärernas kollektivverkstad i Göteborg, där han mest arbetar med emalj och glas. Han är medlem i rakukollektivet ”Rakubränt” med säte i Höör och Hindås. I ek- och granskogen i Hindås ligger ateljén och där skapas hans bilder och skulpturala former i stengodslera.
Han arbetar i många led med skisser, måleri, fotografier och screen. Bränningen sker sedan i olika ugnar med engober, oxider, emalj- och glasfärger på plåt, glas eller stengodslera till ”brända bilder och former”.

Torbjörn Hahne har sedan 1998 ställt ut på bl.a.

Nemeshallen – Mölnlycke
Art on Wheels – Göteborg
Forsbergs Gallerier – Tidaholm
Galleri Korpens Lustgård – Alingsås
Kraftverket – Malmö
Galleri Bagaregården – Göteborg
Galleri Fenix – Göteborg
Hos Pelles – Göteborg
Värmlands Konsthantverkare – Karlstad
Galleri Landeriet – Göteborg
Romela konsthall – Romela
Konstfrämjandet i Västerås
Vrångsholmen – Tanum
Råda säteri – Mölnlycke

Representerad i Mölndals- och Härryda kommun med bl.a. bronsskulpturer i Hindåsparken.