BAKGRUND: Sedan 2009 har Gyllene Hinden avsatt en del av ytan till ett galleri. Där har hittills ca 120 konstnärer från när och fjärran visat sina alster. Nu tänkte vi locka fram fler lokala förmågor och verk av olika slag för att visa en del av allt som finns på hemmaplan.

SÅ HÄR TÄNKTE VI: Det finns en samlare i många av oss vilket ofta resulterar i att det på väggar, i källare, på vindar och i uthus samlas både det ena och det andra. Mycket kanske endast är av starkt personligt intresse, men en del kanske är vackert, intressant eller spännande nog för att visas upp.

Så om du har något som du kan tycka att andra skulle uppskatta för att det är vackert, originellt eller kul, gärna med anknytning till Hindås, tycker vi att du kan fortsätta läsa.

NÄR? Vi hade tänkt att under juni och juli 2023 använda galleriet för detta projekt, och att varje utställare disponerar del av galleriet i 14 dagar inkl. upp- och nedtagning

HUR? Det som ska ställas ut hängs med hjälp av galleristen om så önskas. Utställningen är sedan öppen alla dagar med Gyllene Hindens öppettider. Utställaren behöver inte närvara personligen.

EKONOMI? Utställaren betalar ingen hyra. Om vissa/alla föremål/alster är till salu gör Gyllene Hinden en prislista. Betalning görs till Gyllene Hinden som tar 25% i galleriprovision. Om inget är till salu är utställningen gratis för utställaren. Eventuell avräkning görs efter att försålda alster betalats och hämtats.

ÄR DET BRÅTTOM? Eftersom det är ett begränsat antal utställningsplatser är det först till kvarn som gäller.

SÅ… Om du tror att detta kan vara ett trevligt sätt att sprida/dela med sig av konst och annat…

HÖR AV DIG till galleristen Pelle Bergman 0708498641 eller Mette Waldrop 0708303150 eller mejla till Gyllene Hinden gyllenehinden@gmail.com

Att en intresseanmälan inte är bindande är självklart.